Juridik

Omsorgsbyrån tillhandahåller juridisk expertis till privatpersoner och mindre och medelstora verksamheter. Vi har mångårig erfarenhet av LSS-lagstiftningen och är behjälpliga vid kontakt med myndigheter, upprättande av ansökan om insatser enligt LSS samt överklagan av beslut från Försäkringskassan och kommun. Vi står vid Er sida under hela processen – för Era rättigheter!

För tillståndspliktiga verksamheter erbjuder vi en komplett tjänst efter Era önskemål och låter Er fokusera på det ni är bäst på.

Vi åtar oss även uppdrag som ombud i enskilda ärenden.

Arvode

Vi erbjuder privatpersoner och företag ett fast timpris om 1190 kronor per påbörjad timme. Varje timme ger dig full service utan några extra avgifter för någon typ av tjänst.

Omsorgsbyrån förbinder sig att arbeta metodiskt och kostnadseffektivt. Arvodets storlek förblir alltid detsamma oavsett typ av ärende eller efterfrågat omfattning av stöd.

Företagspaket

För er verksamhet är det viktigt med ett lättillgängligt juridiskt stöd när en fråga uppstår. Ett återkommande behov av hjälp i juridiska frågor kan många gånger förutses. För att underlätta för er i ert dagliga arbete har vi därför skapat tre olika skräddarsydda företagspaket, vart och ett framtaget för att erbjuda en tjänst som på bästa vis motsvarar just era behov.

Basstöd

Juridiskt basstöd ger ert företag en rådgivningspartner på distans. Billigt, enkelt och rätt för er som vill ha ett litet juridiskt stöd i den dagliga driften.

I paketet ingår:

 • Rådgivning och konsultation om relevant lagstiftning över telefon och e-post.
 • Återkoppling på de juridiska handlingar och dokument som Ert företag använder.

Månadskostnad: 2990 exkl moms

Plusstöd

Plusstödet riktar sig till företag som vill ha ett större serviceutbud. Perfekt för er som vill ha ett större administrativt stöd och en personlig kontakt som regelbundet går igenom de juridiska bitarna i direkt samråd med er.

I paketet ingår:

 • Rådgivning och konsultation om relevant lagstiftning över telefon och e-post.
 • Återkoppling på de juridiska handlingar som ert företag använder.
 • Fullständigt stöd i samband med ansökan, yttranden samt överklagan av beslut. Vi åtar oss 5 ärenden per år, därutöver timdebiteras nedlagt arbete per påbörjad timme med 890 kr/tim (Ord. 1190 kr/tim).
 • Författande av företagets juridiska dokument rörande LSS.

Månadskostnad: 5990 exkl. moms.

Partnerstöd

För er som vill ha en juridisk avdelning men saknar möjlighet till det. Med Partnerstödet får Ni ett heltäckande abonnemang som tillförsäkrar er ett totalstöd i ert dagliga arbete.

I paketet ingår:

 • Obegränsad möjlighet till rådgivning och konsultation över telefon och e-post.
 • Återkoppling på de juridiska handlingar som ert företag använder.
 • Fullständigt stöd i samband med ansökan, yttranden samt överklagan av beslut. Vi åtar oss 12 ärenden per år, därutöver timdebiteras nedlagt arbete per påbörjad timme med 890 kr/tim (Ord. 1190 kr/tim).
 • Författande av företagets juridiska dokument rörande LSS samt
  genomgång och uppföljning i samband med regelförändringar.
 • Personliga möten vid behov.
 • Möten med er via videolänk efter önskemål.
 • Förtur till föreläsningar och utbildningar. Halva priset på två platser per vald utbildning.

Månadskostnad: 11990 exkl. moms.

Offertförfrågan

Ta kontakt med oss så kan vi berätta om skräddarsydda lösningar för just dina behov.

Allmänna villkor

För ytterligare information, ladda ner våra Allmänna villkor. Har ni några andra frågor eller funderingar, tveka inte för att kontakta oss.